داستان سرایی یا همان واژه story telling در مورد ایجاد فضای کسب و کار و یکی از مواردی ست که شما به عنوان راه انداز کسب و کارتان در مورد بوم کسب و کارتان باید انجام نمایید.
هنگامی که اجزای 9 گانه بوم کسب و کار شما در حال شکل گیری ست و یا حتی قبل از تشکیل این اجزا یک تکنیک بسیار کارا و اثر گذار برای این زمینه وجود دارد که شما باید بتوانید داستانی را در مورد مدل کسب و کار خود خلق کنید و بر اساس این داستان بتوانید رابطه معنی داری را مابین اجزای بوم کسب و کار خود ایجاد نمایید.
داستان پردازی به مشتریان کمک می کند تا مزایای استفاده از محصولات، ایده ها یا خدمات شما را درک کنند. بوم داستان سرایی ایجاد شده است تا ساخت داستانی که مردم به گوش دادن به آن اهمیت می دهند، آسان تر شود.
بوم داستان سرایی به شما امکان می دهد تا به طور جمعی داستانهایی طراحی کنید که طنین انداز می شوند و همچنین باعث ساده تر شدن روند یک داستان می شود تا خوانندگان ان را راحت تر درک کنند.همچنین داستان وسیله ای برای ایجاد حس است و نیز ابزاری قدرتمند برای سازماندهی اطلاعات.
هدف از بازاریابی روایت داستانی است که با جهانبینی مخاطب همخوانی داشته باشد؛ و نه انتقال اطلاعات دقیق در مورد محصول در کوتاهترین زمان ممکن به مخاطب! داستانی که مخاطب باور میکند چون دلش میخواهد باور کند نه بعلت به اثبات رسیدن صحت اطلاعات آن.
(۱) موضوع: عنوان و موضوع داستان شما چیست؟
(۲) هدف: چه هدفی را دنبال می کنید؟ چرا داستان سرایی می کنید؟
(۳) مخاطب: مخاطب شما کیست؟
(۴) پیش از داستان: مخاطبان شما قبل از شنیدن داستانتان نسبت به موضوع چه حسی دارند؟ چه فکری می کنند و چه می خواهند؟
(۵) صحنه را آماده کنید: فضا را بر اساس احساسات، اخلاقیات یا واقعیت ها بسازید که به مخاطب کمک می کند تا در حس و حال موضوع قرار بگیرد.
(۶) منظورتان را برسانید: پیام اصلی که می خواهید انتقال دهید چیست که به تغییر محسوس در مخاطب کمک می کند؟
(۷) نتیجهگیری: استدلال ها، حقایق و حکایات موجود در داستان شما چیست؟ کجا می خواهید آنها را قرار دهید؟
(۸) بعد: مخاطبان شما بعد از شنیدن داستانتان چه حسی دارند؟ چه فکری می کنند و چه می خواهند؟ مشخصا توضیح دهید.