مدیرعامل مرکز نوآوری و شتابدهی تگ با اشاره به ویژگی های شخصیتی کارآفرینان و تطبیق آن با ویژگی های شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، افزود: با پیروی از الگوهای علمی و نوآور می توان به اهداف اقتصادی دست یافت.
به گزارش روابط عمومی مرکز نوآوری و شتابدهی تگ، به مناسبت اولین سالگرد عروج سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، نشستی تخصصی با موضوع “نوآوری و مکتب حاج قاسم” با همکاری بسیج مهندسی صنعت و معدن، بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در سالن کنفرانس مرکز نوآوری و شتابدهی تگ برگزار گردید.
مدیرعامل مرکز نوآوری و شتابدهی تگ ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا انقلاب اسلامی بویژه سیدالشهدای مقاومت، شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، به ویژگی های شخصیتی کارآفرینان از قبیل خیال پردازی، خودباوری، چشم انداز وسیع، روحیه شکست ناپذیری، تیم محوری و تطبیق آن با ویژگی های شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخت.
تورج نجف آبادی با اشاره به تاسیس شرکت تردد گستر در سال ۱۳۹۰ در شهر کرمان، یادآورشد: با توجه به ظرفیت ها، منابع و پتانسیل استان کرمان و پیشینه کارآفرینی، نوآوری و فناوری شرکت های دانش بنیان استان کرمان و همچنین پشتوانه جوانان خلاق، نخبه و نوآور و فناور بومی، این شرکت در سال ۱۳۹۸با امضاء تفاهم نامه همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به ایجاد و راه اندازی اولین مرکز نوآوری و شتابدهی خصوصی جنوب شرق کشور با نام مرکز نوآوری و شتابدهی تگ نموده است.
وی ترویج و اشاعه فرهنگ نوآوری و توسعه کسب و کار مبتنی بر فناوری و نوآوری را از مهمترین اهداف راه اندازی این مرکز در استان کرمان عنوان کرد و افزود: تسریع در تبدیل ایده های نوآورانه به محصولات فناورانه و استارت آپ، آموزش نیروی انسانی در جهت افزایش مهارت های کسب و کار و همچنین ایجاد زمینه تجاری سازی دستاوردهای علمی، از دیگر اهداف راه اندازی این مرکز می باشد.
مدیرعامل مرکز نوآوری و شتابدهی تگ به فعالیت مرکز نوآوری و شتابدهی تگ در پنج حوزه تخصصی کشاورزی، سلامت و پزشکی، صنعت و معدن، گردشگری و صنایع دستی، بیوتکنولوژی اشاره و تصریح کرد: این مرکز در مدت زمان محدود با در اختیار قرار دادن امکاناتی نظیر فضای کار اشتراکی، سرمایه گذاری اولیه، مربیگری و منتورینگ، آموزش های کسب و کار و سایر خدمات فنی و تجاری، تیم های نوپای استارت آپی را از یک صاحب ایده به یک کارآفرین تبدیل می کند.
نجف آبادی بر تغییر تفکر و نگرش سرمایه گذاران تاکید و خواستار حمایت آنان از حوزه های نوآورانه شد و افزود: این مرکز با تمرکز بر ایده های خلاق و ارائه خدمات شتابدهی به کسب و کارهای نوپا، از تیم های استارت آپی در زمینه های مختلف با هدف توسعه اقتصاد دانش بنیان و تبدیل آن ها به یک بنگاه اقتصادی حمایت می کند.
وی با اشاره به عملکرد مثبت مرکز از بدو تاسیس تاکنون، خاطرنشان کرد: مرکز نوآوری و شتابدهی تگ به عنوان ارزیاب شرکت های دانش بنیان مورد تائید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت و نظارت بر اجرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
مدیرعامل مرکز نوآوری و شتابدهی تگ با اشاره به اینکه بستر به لحاظ فیزیکی و نرم افزاری در مرکز نوآوری و شتابدهی تگ آماده و فراهم است، یادآورشد: اولین استارت آپ ویکند آنلاین در زمینه مبارزه با کرونا و دوران پسا کرونا در کشور توسط مرکز نوآوری و شتابدهی تگ برگزار شد.
جانشین فرمانده سپاه ثاراالله در ستاد تخصصی و اقشار بسیج نیز بر پیوند مراکز علمی و نوآوری استان با ستاد ترویج مکتب حاج قاسم تاکید کرد و افزود: کارهای خروجی محور نیازمند ارتقا فرهنگ کار تیمی و هم افزایی است و خوشبختانه مرکز نوآوری و شتابدهی تگ توانسته این ظرفیت را در استان کرمان ایجاد نماید.
سرهنگ پاداش با تاکید براینکه اقدام مثبت و خوبی در استان کرمان شکل گرفته که باید به بیانیه گام دوم انقلاب پیوند بخورد، تصریح کرد: در راستای خارج شدن برنامه ها از نگاه تک بعدی و رسیدن به کارهای خروجی محور، تفاهم نامه ای بین بخشی فی مابین اقشار تخصصی بسیج، مرکز نوآوری و شتابدهی تگ، جهاد دانشگاهی، پارک علم و فناوری و سایر نهادهای مرتبط منعقد و سهم هر یک از طرف ها مشخص و تعیین خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در نگاه نافذ شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، بحث ولایتمداری موج می زد، افزود: اقداماتی از قبیل محرومیت زدایی را می توان در ستاد تخصصی و اقشار بسیج با هم افزایی مراکز رشد و نوآوری استان به نتیجه رساند.
جانشین فرمانده سپاه ثاراالله در ستاد تخصصی و اقشار بسیج؛ مردمداری را یکی از دلایل محبوبیت شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی عنوان کرد و گفت: در این راهی که شروع شده و ادامه خواهد یافت باید به مباحثی همچون عملکرد انقلابی، جهادی و مردمداری بیش از پیش توجه شود؛ چرا که خط قرمز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مردم است.
دبیر نشست تخصصی”نوآوری و مکتب حاج قاسم” نیز ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه و شهادت مرد میدان عنوان کرد: اگر بدنبال دست یافتن به هدف بزرگتر هستیم، باید دست به اقدامی متفاوت و فراتر از آنچه تاکنون انجام داده ایم بزنیم، همانند دستیابی به اهداف شعار و فتوای سال که شامل جهش و تحول می باشد.
طباطبایی اظهارکرد: این اقدام در دل خود یک پیام و کلید واژه خواهد داشت که همان “نوآوری” است و شهید حاج قاسم سلیمانی در تمام دوران خدمت خود، نماد نوآوری و تحول بود و به همین دلیل بنا داریم در سلسله نشست هایی، به بررسی وظیفه و ماموریت خود در مکتب حاج قاسم برای نوآوری و تحول بپردازیم.
مسئول بسیج صنعت و معدن استان کرمان نیز با اشاره به اقدامات انجام شده در عرصه های صنعت، معدن، انرژی و کسب و کار در این قشر، آمادگی مجموعه خود را در به اشتراک گذاشتن تجریبات و توانمندی ها از یک سو و فراهم ساختن ظرفیت ورود تمامی اقشار، فناوران و نوآوران به این عرصه ها اعلام نمود.
سرهنگ ایمانی پایش و عارضه یابی 900 واحد صنعتی و معدنی استان توسط گروه های جهادی متخصص را یکی از اقدامات در حال انجام بسیج صنعت و معدن عنوان کرد.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه ثارالله استان کرمان نیز در این نشست از تصویب راه اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی در 10 استان با استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در استانها اشاره کرد و گفت: زیرساختها و مقدمات راه اندازی این مرکز فراهم گردیده و استان کرمان از اولین استان های کشور خواهد بود که وارد فاز اجرایی شده است.
سرهنگ خواجه حسنی یادآورشد: استان کرمان با پتانسیل و ظرفیتهای زیادی که دارا می باشد، میتواند در این زمینه الگوی سایر استانها قرار گیرد و هم افزایی مراکز نوآوری از جمله مرکز نوآوری و ستابدهی تگ بسیار مفید خواهد بود.
لازم بذکر است، در ادامه حاضرین که تمامی رده های علمی و پژوهشی اقشار تخصصی بسیج، وزارت دفاع، ارتش، سپاه، ناجا و جهاد دانشگاهی را شامل می گردید به اعلام نظرات، دیدگاه ها و پیشنهادات خود پرداختند و ضمن استقبال از ایده برگزاری نشست “نوآوری و مکتب حاج قاسم” خواستار تداوم آن و گسترش ارتباطات و همکاری ها میان حاضرین و مرکز نوآوری و شتابدهی تگ شدند.